طب سنتی -زالو درمانی - حجامت - بادکش - ماساژ درمانی - زنبور درمانی - طب سوزنی - گیاه درمانی

۱۲ مطلب در دی ۱۳۹۶ ثبت شده است

جفت گیری زالو

اگر چه زالوها دو جنسی هستند ، اما لقاح متقابل و دو طرفه در طی ماه های اسفند ، فروردین و اردیبهشت بسته به شرایط دمایی صورت میگیرد.
لقاح اکثرا داخل آب صورت میگیرد و کمتر در خشکی

در اغلب زالوها ، دو زالو از طریق خطوط شکمی شان در یک وضعیت سر به دم ، طوری که سوراخ تناسلی نر یکی مقابل سوراخ تناسلی ماده دیگری قرار میگیرد، تماس می یابند…

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
کارشناس طب سنتی

چرا پرورش زالو

 به دلیل از بین رفتن اکو سیستم طبیعی، زالوها به شدت کمیاب شده اند،
استفاده کشاورزان از #کود_شیمیایی و سموم باعث آلودگی آب شده است و در نتیجه قورباغه ها و لاک پشت ها که منبع اصلی تغذیه زالوها بودند از بین رفتند. علاوه بر این #صید بی رویه زالو ها نیز آن ها را با تهدید جدی روبرو کرد.

همچنین بدلیل احتمال #سمی بودن و یا #آلوده بودن زالوها درمانگران طب سنتی تمایل به خرید زالو از پرورش دهندگان را دارند.

صید بی رویه زالو در شمال ایران به صورت جدی ادامه دارد.
با کاهش شدید زالوها در طبیعت و میل روز افزون مردم برای درمان با استفاده از زالو
پرورش خانگی، نیمه صنعتی و صنعتی

این موجود توجیه اقتصادی پیدا کرده است.

۱ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
کارشناس طب سنتی

چگونه متوجه شویم زالو ها جفت گیری کرده اند و بارور هستند ؟؟

‎به طور کلی در فصل جفت گیری به وضوح جفت گیری زالو ها قابل دیدن هست ولی یک سری مشخصات ظاهری وجود دارد که با مشاهده آنها میتوان متوجه شد یک زالو بارور شده است یا خیر
‎ ۱حجم زالو نسبت به زمان قبل از بارور شدن بیشتر میشود و یک حالت توپر شدن در زالو به وضوح قابل مشاهده میباشد
‎۲ پوست پشت زالو به حالت پٌرز دار تغییر شکل میدهد به طوری که وقتی با دست پوست زالو را لمس کنید میتوانید این برآمدگی را کاملا احساس کنید ( بند های بدن زالو کمی برآمده میشود)
۳ اگر در قسمت دستگاه تناسلی زالو و بر روی تخم دان های زالو را با دو انگشت کمی فشار دهید متوجه دانه های بسیار ریزی در آن قسمت خواهید شد که نشان دهنده تشکیل تخم ها در بدن زالو میباشد
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
کارشناس طب سنتی

زالو چند پیله میگذارد ؟

سوالی که برای اکثر دوستانی که قصد ورود به صنعت پرورش زالو را دارند پیش می آید این است که هر زالو چند پیله میگذارد و درون هر پیله چند لارو وجود دارد ؟ به طور کلی اعداد و ارقام متفاوتی در این مورد وجود دارد هر زالو ممکن است از یک پیله تا ۴ یا ۵ عدد پیله نیز بگذارد و درون هر پیله نیز ممکن است از ۲ عدد لارو تا ۲۵ عدد لارو وجود داشته باشد ( یا حتی در برخی موارد کوکون خالی ( پوچ ) است ) . پس به طور کلی نمیتوان عدد دقیقی را برای هر زالو تعیین کرد به همین خاطر به دوستان پیشنهاد برایند گیری را برای به دست آوردن ضریب تکثیر نهایی خود میکنیم به این صورت که به عنوان مثال شما ۱۰۰۰ عدد زالوی مولد دارید و در نهایت ۲۰,۰۰۰ عدد لارو تولید کرده اید اگر تعداد لارو تولیدی خود را تقسیم بر تعداد مولدین کنید ضریب تکثیر به دست می آید (در مثال فوق ضریب تکثیر ۲۰ میباشد)

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
کارشناس طب سنتی

بایسته ها و نکات مهمّ پس از زالواندازی


1- کمی تورّم، گرمی، سرخی و احساس ضربان در محلّ زالواندازی، طبیعی است و نیاز به اقدام خاصّی ندارد.


2-  افت  فشار خون خفیف بیمار در دوره پس از زالواندازی، عادّی است و نیاز به درمان ندارد. در طول زمان خونریزی، استراحت کرده از فعّالیت و ایستادن خودداری کنید. افرادی که احتمال افت فشارخون در آنها می رود یا دچار عوارضی مثل ضعف، سرگیجه و مانند آن شده اند؛ می توانند با مصرف مایعاتی مانند شربت زعفران، شربت گلاب و بیدمشک، شیر گرم و یا آب میوه های طبیعی شیرین شده با عسل، خود را درمان کنند.


3- اطراف محلّ گزش، ممکن است تا چند روز کبود شود که امری طبیعی است امّا برای رفع سریع تر این عارضه می توانید روزی 4 بار و در هر بار چند مرتبه؛ روی محل، حوله گرم قرار دهید.


4- گاهی تا چند روز، از محل گزیدگی خونابه می آید؛ روی آن گاز استریل یا دستمال کاغذی تمیز گذاشته چسب بزنید.


5- اگر محل گزیدگی دچار خارش شدید شد؛ در یک لیوان آب ولرم، یک قاشق غذاخوری عسل و یک قاشق چای خوری نمک حل کنید و با پنبه آغشته به این  محلول، روزی 4 مرتبه، محل را به آرامی شستشو دهید. کمپرس محلّ گزش با کشک یا بخور دادن با محلول آب و سرکه هم کمک کننده است. استفاده از پماد کالامین- دی یا کالاندولا هم بلامانع است. در صورت شدّت زیاد خارش، با مشورت پزشک، از داروهای ضدّ خارش خوراکی(آنتی هیستامین ها) استفاده کنید امّا هرگز محلّ گزش را نخارانید.


6- برخی افراد به بزاق زالو حسّاسند و ممکن است علاوه بر خارش، دچار قرمزی و تورّم محلّ گزش شوند. در این موارد، علاوه بر شستشو با محلول فوق، پانسمان محلّ با عسل یا خمیر زردچوبه و مـصرف قـرص های آنتی هیستامین هم مفید است. این عارضه چندان مهم نیست و در صورت عدم درمان نیز، خود به خود برطرف می شود امّا در دفعات بعدی، آن را به پزشک خود اطلاع دهید.


7- اگر محلّ زالواندازی دچار عفونت شد؛ فورا با پزشک معالج تماس بگیرید. گفته می شود که علّت اصلی این مساله، عجله در بند آوردن خون است. لذا توصیه می شود که تا چند ساعت پس از افتادن زالوها، اجازه ادامه خونریزی داده شود. علاوه بر این، جداکردن زودرس زالوها از بدن، خاراندن محلّ گزش، پوشیدن لباس تنگ بر روی این محلّ، تعویض زودرس پانسمان و کندن دَلَمه روی زخم هم می تواند منجر به افزایش خطر عفونت شود. برای کاهش احتمال عفونت؛ تا 48 ساعت از شستن محل گزش پرهیز کنید. بعد از 48 ساعت می توانید محلّ را با کف صابون یا شامپو، به آرامی بشویید. برای ضدّعفونی کردن محلّ زخم استفاده از بتادین یا الکل سفید مانعی ندارد اگرچه معمولا نیازی به این کار نیست.


یک پیشنهاد برای جلوگیری از عفونت محلّ گزش زالو: پس از بند آمدن خونریزی،آویشن، گل خطمی و تخم گشنیز(از هر کدام حدود 20 گرم) را با هم مخلوط و خوب آسیاب کرده با آب جوش خمیر کرده، داغ داغ، به صورت یک لایه ضخیم روی محلّ نیش زالوها بمالید و روی آن را گاز استریل یا باند گذاشته این پوشش را نیز کاملا با پلاستیک و چسب بپوشانید، به نحوی که تا 24 ساعت، ضماد شما خشک نشود. اگر این پانسمان را دقیق انجام دهید احتمال عفونت کردن محلّ زالواندازی به حدّاقل می رسد. مصرف روزانه سه لیوان جوشانده آویشن یا سه استکان عرق زنیان نیز بسیار کمک کننده است.


8- دلمه روی زخم را جدا نکنید و اجازه دهید به صورت طبیعی و خود به خود کنده شود که البته این مساله ممکن است یک هفته طول بکشد.


9- معمولا جای گزش زالو روی پوست باقی نمی ماند و بسته به اندازه زالو، پس از مدّتی(بین 3-1 هفته) محو می شود امّا در این زمینه، نمی توان تضمینی ارایه کرد. رنگ محلّ گزش، مانند رنگ جایی است که ضربدیده است. در ابتدا قرمز کمرنگ تا بنفش  است و به تدریج به سمت زرد، تغییر رنگ می دهد تا کم کم محو شود. خاراندن محلّ گزش، پوشیدن لباس تنگ روی محلّ، عفونت محلّ گزش و قرار گرفتن محلّ زالواندازی روی مفاصل پرحرکت ازجمله عواملی است که می تواند منجر به این شود که جای گزش زالو روی پوست بماند. در افرادی که پوست روشنی دارند ممکن است حتّی تا چند ماه، جای زالو روی پوست بماند.


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
کارشناس طب سنتی

روش انداختن زالو

روش انداختن زالو  


اگر به توصیه پزشک یا دلایل شخصی، تمایل دارید خودتان زالو اندازی کنید به این نکات توجّه کنید:


1- سـعی کنید زالو را در محیطی تاریک و نسبتاً خنک (البته نه در یخچال) نگهداری کنید و روزی یک بار آب آن را عوض کنید.


2- بـرای چـسباندن زالـو، آن را روی یک عدد گاز گذاشته روی موضع می گذاریم و منتظر می مانیم تا زالو به محل چسبیده، خونخواری را شروع کند. احساس سوزش در محل، نشانه گزش زالوست. حالا زالو را به حال خود رها کنید تا پس از سیر شدن، خودش از محل جدا شود؛ حالا کمی نمک روی آن پاشیده آن را دور بیندازید.



جهت کسب اطلاعات از نحوه و زمان کلاس های آموزش پرورش زالو در استان خود و دریافت کارت ویزیت الکترونیک میتوانید 


کلمه زالو را به شماره 10008590پیامک کنید


آدرس کانال مرکز زالو ظهور:www.telegram.me/zohoorleech




۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
کارشناس طب سنتی

افراد ذیل نباید زالو بیندازند:

- بیماران دچار هموفیلی یا سایر بیماری هایی که مشکل انعقادی و استعداد خونریزی طولانی مدّت دارند.


- افراد دچارکم خونی های شدید یا لاغری و ضعف مفرط یا کسانی که دوره طولانی بیماری های سخت را می گذرانند.


مصرف کنندگان داروهای ضدّانعقادی: به تجربه برای ما ثابت شده که تنها مصرف وارفارین با زالواندازی تداخل دارد که برای رفع مشکل می توان 4-3 روز قبل از زالواندازی، مصرف آن را قطع و در صورت ضرورت، 3-2 روز بعد از آن، مصرف دارو را از سر گرفت.


- کسانی که سابقه تشکیل اسکارهای شدید و کلویید(گوشت اضافه) در محلّ زخم های خود دارند.


-کسانی که سابقه آلرژی های شدید دارند.


- افرادی که در زالواندازی های قبلی حسّاسیت شدید به بزاق زالو نشان داده اند.


-کسانی که خونریزی فعّال گوارشی یا سابقه خونریزی های شدیدی از این دست را دارند.


- افراد دچار ضعف سیستم ایمنی(مثل ایدز و ...) یا کسانی که مدّت زیادی است از داروهای کورتونی استفاده می کنند.


12- مرض قند، نه تنها مانعی برای زالواندازی  نیست بلکه افراد دیابتیک، از زالواندازی فواید بسیاری می برند.(مثل درمان زخم های دیابتی، ناتوانی های جنسی، مشکلات چشمی، سردی یا سوزش پاها و ...)

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
کارشناس طب سنتی

نکات مهمّ در زمان زالواندازی


1- بـسیار پسندیده است که زالواندازی نیز با تـوجّـه بـه « خـداوند متعال» به عـنوان شـفادهنده بـیماری ها؛ وضو داشتن، صدقه دادن و قرایت آیه الکرسی انـجام شود.( درمانگاه طبّ اسلامی، به نیابت از مراجعه کنندگان محترم، اقدام به پرداخت صدقه می کند.)


2- در مورد زمان های مناسب برای زالواندازی، شاید بهتر باشد که مطابق با زمان های توصیه شده برای حجامت که در احادیث شریف حضرات معصومین(علیهم السّلام) وارد شده است، عمل شود.


3- درشتی و ریزی و تعداد زالوی مورد استفاده در هر بیمار، باید از سوی پزشک و با توجّه به عواملی ازجمله نوع بیماری، مزاج، بنیه بدنی، سن، جنس و نوع تغذیه شخص، برآورد شود. هرگز پزشک را برای افزایش تعداد زالوها یا استفاده از زالوهای درشت تر یا ریزتر، تحت فشار نگذارید.


4- فواصل زالواندازی نیز باید از سوی پزشک و با توجّه به عوامل فوق الذّکر مشخّص شود. همچنین بین زالواندازی و اقداماتی مانند فصد یا حجامت هم باید فاصله مناسبی لحاظ شود در غیر این صورت ممکن است بیمار دچار عوارض شدیدی شود.


5- محل چسبیدن زالو روی پوست، به شکل Y است. ماده بی‌حسی تزریق شده توسط زالو، سببکاهش درد، حین نیش زدن و مکیدن خون می‌شود. هر زالو در زمانی بین 60 - 15 دقیقه، به طور متوسّط، 15- 5 میلی‌ لیتر (یعنی حدود ده برابر حجم بدن خودش)خون می مکد. 


۱ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
کارشناس طب سنتی

آمادگی ها و نکات مهمّ قبل از زالواندازی

1- برای اثربخشی بیشتر زالودرمانی، از چند روز قبل از زالواندازی، با مشورت پزشک معالج خود ازداروهای ملیّن و مسهل استفاده نمایید. یک راه ساده این است که روزی یک قاشق غذاخوری خاکشی را در یک لیوان آب داغ ریخته کمی شیرین و میل کنید.


5- به دلیل طولانی بودن فرآیند زالواندازی و برای افزایش کیفیت کار؛ سعی کنید در ابتدای ساعت کاری درمانگاه مراجعه کنید.


4- قبل از مراجعه به درمانگاه، موضع مربوط را ابتدا با آب و صابون و سـپس بـا آب فـراوان بشویید چـرا کـهزالـوهـا بـه انواع «بـوها»- حتّی بوی عرق- حسّـاسند و هر گونه بویی(بـوی صـابـون، عـطـر، روغن های مالشی، اودکـلـن، مــوادّ آرایـشـی، ضدّ عفونی کننده ها مثل بتادین، الکل، ساولن و ...) باعث کاهش تمایل آنها در چسبیدن به پوست می شود. توصیه می شود از دو روز قبل از زالواندازی، از مواد فوق استفاده نشود.


5- از 12 ساعت قبل از زالواندازی از رابطه زناشویی بپرهیزید.


6- اگر محل زالواندازی موهای بلندی دارد، آنها را کاملا کوتاه کنید یا درصورت امکان بتراشید.


7- در هنگام مراجعه برای زالواندازی، روی موضع زالواندازی لباس های گشاد و راحت بپوشید. این کار، زالواندازی و پانسمان بعد از آن را تسهیل می کند.


8- در حالت ضعف، گرسنگی، تشنگی و بی حالی شدید، (و خانم ها، در ایّام عادت ماهیانه و بارداری) زالو نیندازید. زالواندازی بانوان در زمان شیردهی باید با توجّه به وضعیت جسمانی و تنها با توصیه پزشک انجام شود.


9- اضطراب باعث تنگ شدن عروق و کاهش تمایل زالوها به خونخواری می شود. پس در هنگام زالواندازیّ آرام و راحت باشید.


10- در صورت مصرف داروهـای رقیق کننده خون، (آسپرین، وارفارین، دی پریدامول و ....) پزشک را در جریان بگذارید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
کارشناس طب سنتی

آیا زالو باعث انتقال هپاتیت و ایدز می شود؟

آیا زالو باعث انتقال هپاتیت و ایدز می شود؟ خیر؛ چرا که هر زالو تنها برای یک بیمار استفاده می شود و پس از جـدا شـدن از بـدن وی، مـعـدوم می شود؛ بنابراین امکان انتقال این بیماری ها وجود ندارد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
کارشناس طب سنتی